Angst bij Solliciteren

Angst bij Solliciteren

Veel mensen zijn bang als ze gaan solliciteren, maar dat is helemaal niet nodig!
Wees niet bang.
Er gaan alleen maar deuren voor je open. Je kunt nu eindelijk solliciteren op die baan die je altijd al wilde, of nog beter: je kunt je eigen bedrijf opstarten. Waarom zou je niet jouw kansen aangrijpen? 90 procent van de mensen is bang voor verandering. Ik kan je aanraden om niet bang te zijn, pak juist die verandering aan. Je word er alleen maar beter van.


Als je gaat solliciteren let dan op een aantal dingen.
Lees je eerst goed in. Weet waar het bedrijf voor staat. Weet waar je gaat solliciteren. Als je op een sollicitatiegesprek een vraag krijgt over het bedrijf, dan is het een pluspunt als je die goed kunt beantwoorden. Wat zoek jij bijvoorbeeld in het bedrijf? Het is dan ook goed om goed gepast naar je sollicitatie te gaan. Is het een bank? Ga dan in een pak naar het sollicitatiegesprek. Ga je solliciteren bij een kleiner bedrijf? Doe dan gewoon je nette kleren aan, maar overdrijf het niet. Ook is het belangrijk om een nette sollicitatiebrief te hebben. Laat deze nakijken door iemand die goed in Nederlands is, want spellingsfouten zijn natuurlijk een not-done. Lees zelf de brief ook een aantal keren door. Staat er wel in wat je precies wilt vertellen?

Zorg er dus goed voor dat je goed voorbereid bent.
Veel mensen vergeten een belangrijke stap in het sollicitatieproces. Ze vergeten namelijk een analyse te maken van zichzelf. Doe dit echt! Kom er achter wat je sterke en wat je zwakke kanten zijn. Als je dat weet, kun je veel voorbereider op een sollicitatiegesprek gaan. Negen van de tien keer zal je op het sollicitatiegesprek ook gevraagd worden wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Wat zijn je verbeterpunten? Waarom zouden ze jou moeten aannamen, en niet iemand anders?


Let hier op!
Bereid jezelf goed voor. Want een goede start is al het halve werk!