Sollicitatiegesprek

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is misschien wel één van de spannendste dingen die er is. Je gaat op gesprek voor je nieuwe baan! Misschien word je aangenomen, maar misschien ook niet? Hoe zorg je er voor dat de kansen groter worden om aangenomen te worden? In dit artikel zal ik dit uitgebreid uitleggen!

Voordat je naar een sollicitatiegesprek gaat, kleed je dan gepast naar de sollicitatie. Ga je bijvoorbeeld solliciteren bij een bank, ga dan in een net pak naar het sollicitatiegesprek toe. Maar ga je op sollicitatiegesprek bij een klein bedrijf, kleed je dan gewoon netjes aan, maar niet te overdreven.

Zorg er ook voor dat je er voor de rest ook netjes uit ziet. Douche even van te voren, scheer je even goed, en zie er gewoon goed en verzorgd uit.

Een ander belangrijk punt is dat je van te voren goed weet waar je gaat solliciteren. Zoek van te voren allerlei informatie op over het bedrijf, zodat je niet met een mond vol tanden komt te staan als je tijdens het sollicitatiegesprek allemaal vragen over je heen krijgt. Vraag ook niet meteen als eerste naar de hoogte van je salaris. Je kan beter op het einde van het gesprek om een indicatie vragen.

Jij moet al die vragen over het bedrijf kunnen beantwoorden! Lees je dus goed in! Bereid ook goed voor wat jouw goede en wat jouw minder goede kanten zijn. Hiernaar wordt vaak gevraagd op een sollicitatiegesprek. Als je dat van te voren nog niet weet, zul je met je mond vol tanden staan, en dus is het beter als je hier op voorbereid bent.

Ook is het netjes om alvast een aantal vragen klaar te hebben. Er zal namelijk gevraagd worden of jij nog vragen hebt, en dan is het vaak netjes om een aantal vragen te hebben, om te laten tonen dat jij veel interesse in die baan hebt.