Sollicitatiebrief

Hoe schrijf je nu een goede sollicitatiebrief?

Wat is de goede indeling voor een sollicitatiebrief? Veel mensen hebben hier problemen mee, en weten dus niet hoe ze een goede sollicitatiebrief moeten maken, terwijl dit eigenlijk helemaal niet moeilijk is!


Om een goede sollicitatiebrief te maken is het belangrijk om te weten dat een sollicitatiebrief bestaat uit drie delen, namelijk:

- Een indeling
- Een kern
- Een slot

De inleiding
In de inleiding vertel je over wie jij bent. Ik zou deze alinea altijd beginnen met “laat ik mezelf eerst eens voorstellen”, en je vertelt dan een stuk over wie jij bent. Ook vertel je wat jouw achtergrond is met de taak waar je voor solliciteert, en laat zien dat je er doordat je er zoveel van af weet of mee bezig bent, een geschikte kandidaat bent!


De kern
In de kern vertel je eigenlijk waarom je solliciteert, en waarom ze jou moeten aannemen. Wat heb jij wat de andere sollicitanten niet hebben? Waarom moeten ze jou aannemen? Vertel waarom jij zo goed bent, en waarom jij op deze functie solliciteert!

Het slot
In het slot sluit je dus af, zoals de naam al zegt. Dit is een belangrijke alinea, omdat jouw toekomstige werkgever ‘lekker gemaakt moet worden’ om te antwoorden. Zeg daarom dat je deze brief graag nog mondeling wilt komen toelichten.

Hiermee nodig je jezelf eigenlijk als het ware uit om op een sollicitatiegesprek te komen, wat je natuurlijk maar al te graag wilt! Natuurlijk sluit je ook af “met vriendelijke groet”, en is je brief klaar!

Handige sollicitatiebrief tools:
Sollicitatiebrief Wizard.nl